herfst
herfst

Villa Bestwil: geopend en gesloten…

In de voorjaarsvergadering 2021 heeft het Bestuur van Bestwil aangekondigd dat zij een clubhuis voor hun leden ter beschikking gesteld gekregen hebben door de eigenaren van LSW.

De gedachte om een clubhuis te openen vloeit voort uit het idee dat eigenlijk iedere vereniging een clubhuis heeft om haar leden te ontvangen en om activiteiten voor en door haar leden te organiseren. Leden kunnen elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Een of twee vergaderingen per jaar is daartoe onvoldoende, vinden wij. Door activiteiten te organiseren komt de dialoog tussen leden onderling en/of bestuur op een ontspannen wijze tot stand, denken wij. 

Voor de zomervakantie zijn we aan de slag gegaan met het “inrichten” van Villa Bestwil.
Er is een “complete inrichting” bij elkaar verzameld en vervolgens is er nog wat eet-en drinkgerei, koffie en thee apparatuur en het hoognodige aangeschaft, zijn de ramen opengezet, een kleine schoonmaak gehouden en een beetje gezelligheid aangebracht.

Na de zomervakantie hebben we de oprit en tuin een beetje gefatsoeneerd en het bleek dat er binnen weinig veranderd was,( geen enge beesten of zo). Water en elektriciteit zijn inmiddels aangesloten. Er staat een magnetron.
De Villa was wat dat betreft bedrijfsklaar.

Horeca

Als we de Villa willen gebruiken voor activiteiten voor leden kan dat echter alleen met koffie, thee, water.
Voor het schenken van wijn en bier is er contact geweest met de gemeente Oirschot. Een clubhuis met vergunning past niet in het bestemmingsplan. Als dat wel zo zijn dan zou een horeca vergunning aangevraagd moeten worden, moeten 2 personen een diploma Sociale Hygiëne hebben etc…

Er was een oplossing voorhanden:
1. Wijn, bier etc. neemt men zelf mee vanuit huis en/of
2. De verkoop “alcohol” gaat via de beheerder van de Villa.

Zoiets als: de beheerder geeft iedere keer een feestje , zorgt voor de innerlijke mens, maar men moet drank en versnaperingen zelf betalen….

Activiteiten

  • We zouden starten met een of twee keer per maand een vrijdagmiddag borrel . Deze wordt aangekondigd op de website.
  • De Villa zou op verzoek op dinsdag- en donderdag ochtend/ middag /avond opengesteld voor activiteiten voor leden. Dit alleen op aanvraag.
  • Op woensdag ochtend/middag/avond zou een spreekuur op verzoek gehouden worden.
  • Verder zou de Villa opengesteld worden voor leden die iets willen organiseren, echter alleen in overleg met de beheerder van de Villa
Kortom er was veel tijd gestoken in het gebruiksklaar maken van de Villa, maar door omstandigheden is er geen gebruik van gemaakt.

Wij gaan opnieuw bekijken of er een “plek van samenkomst” voor de leden te realiseren is.

 

 

Recente berichten
Activiteiten

Lid worden?

Meld u eenvoudig aan op deze pagina.