Bestwil

Bestuur

Peter Derksen (voorzitter; sinds 2013): geboren in 1955 in Belgisch Congo. Sinds november 2013 voorzitter van Vereniging Bestwil en van de Bewonersraad. Getrouwd met Hans én met mijn hond Tenzin. Ik woon sinds 1997 op ons landgoed: tot 2000 als recreant en vanaf die tijd als vaste bewoner. Lees verder

Al sinds mijn begintijd ben ik ik lid geweest van het bestuur van Vereniging Bestwil, omdat ik me graag wilde inzetten voor een leefbare woonomgeving met aandacht voor het groen op ons park. Dit laatste omdat ik in mijn werkzame leven eindverantwoordelijke ben van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Ik heb als bestuurslid diverse voorzitters meegemaakt, te weten Jaap van Gorkum, Cees Dullaert, Jaap Tanja en Wil Hagen. Allen bevlogen voorzitters! Toen Wil onverwacht besloot zijn functie neer te leggen, ben ik gevraagd om interim-voorzitter te worden en dit heeft een vast vervolg gekregen eind 2013, toen ik me beschikbaar heb gesteld en gekozen ben als voorzitter van Vereniging Bestwil en dientengevolge ook van de Bewonersraad.

In alle jaren dat ik lid ben geweest van het bestuur hebben we goed en veel overleg gehad met eerst Jan de Jong, aansluitend zijn zoons en nu met de broer van Jan, Frits de Jong en met Gijs Verweij. Beiden in hun functie van eindverantwoordelijken binnen De Jong Beleggingen. Daarnaast is er al die jaren veel en goed overleg met directeur Rianne IJpelaar. De uitdaging die ik toentertijd had, heb ik nog steeds en wordt steeds zichtbaarder: een leefbaar park met beleidsmatige aandacht voor het groene karakter.  

Met mijn collega-bestuurders vormen we een enthousiast en goed werkend vrijwilligers-team.  We gaan er van uit dat we dit vertaald kunnen krijgen in onder andere een nieuwe Erfpachtsovereenkomst, permanent recreëren en glasvezel-aansluitingen.

Johan Verheijen (penningmeester; sinds 2012): woont sinds 2011 met veel plezier met zijn vriendin op Stille Wille. Heeft zich in 2012 aangesloten bij het bestuur van Bestwil en vervult hier nu de functie als penningmeester. Lees verder

Daarnaast zet hij zich in voor met name de start van de website, de  uitrol van het glasvezelproject en ondersteunt daar waar mogelijk de diverse werkgroepen. Hij hoopt een positieve bijdrage te leveren aan ieders woongenot en tevens positief bij te dragen aan de vele andere onderwerpen die op het park spelen.

Christien Boosten (secretaris; sinds 2015): In het volgen van ons verlangen ‘houten huis in de natuur’, kwamen wij al googelend uit bij Stille Wille. Het aanbod op de website toonde ons mooie houten chalets en op een zonnige zondag in september 2014 wandelden wij met het plattegrondje in de hand over het landgoed.Lees verder

Wij genoten van de natuur, de fluitende vogels en van de vriendelijkheid van de mensen die ons vanaf hun sfeervolle percelen begroetten. Na verschillende bezichtigingen was begin 2015 de keuze gemaakt: een houten huis met voldoende kamers voor ons en de jongste zoon, op een droomplek met uitzicht over de weilanden. Eind april 2016 zijn wij hier komen wonen, en ik geniet dagelijks bewust van het huis, van de natuur en van de ontmoetingen met mens en hond! Ik besef dat het een voorrecht is om hier te mogen wonen. Zo omringd te zijn door een overvloed aan bomen, planten en dieren is een weldaad voor lichaam en geest. Zo dicht bij de fysieke natuur geeft gemakkelijker toegang tot het bewust ervaren van onze ware natuur als mens.

Tijdens het kooptraject raakte ik geïnteresseerd in de wijze waarop Stille Wille is georganiseerd. Ik las de website van Bestwil en voelde dat ik graag iets voor het Landgoed zou willen betekenen. Na een periode van wederzijdse oriëntatie binnen het bestuur, ben ik tijdens de algemene ledenvergadering van eind april 2016 toegetreden als bestuurslid. Via Bestwil zal ik graag mijn bijdrage leveren aan het welzijn van de mens, gehuld in de natuur. Ik geef vooral aandacht aan weldadige communicatie, heel concreet via goede informatievoorziening en bereikbaarheid. In het open zijn naar ideeën, visies en initiatieven die Stille Wille en haar bewoners dienen in het welzijn en geluk. En vooral ook in de wijze waarop we met elkaar uitwisselen en communiceren; elkaar echt horen, je kunnen inleven in elkaar, elkaar ruimte gunnen om te leven en er voor elkaar te zijn. Je zou het een ideaal streven kunnen noemen en zo zie ik het ook! In het nastreven van het hoogste, zet je naar mijn idee de toon en sfeer neer voor het leven van alledag. Elke stap die wij in deze sfeer zetten, zie ik als een voortgang en een vooruitgang op het pad dat wij samen bewandelen als bewoners van Landgoed Stille Wille. Hartelijke groet en ik zie uit naar een (spontaan) ontmoeten in het mooie park.

Marion Gerritsen (bestuurslid; sinds 2017): Ik woon met mijn man Koen en de honden vanaf 2003 op Stille Wille. De jaren ervoor woonde ik in Uithoorn in het polderlandschap rond Amsterdam en daarom was de verhuizing naar Stille Wille in het groen een heel bijzondere ervaring. En dat is het nog steeds. Lees verder

Overdag werken als clustermanager Personeel en Organisatie bij de Provincie Limburg in Maastricht, in de avond en het weekend voelt het altijd als een beetje vakantie. Ik wil graag bijdragen aan het behoud, verbeteren en vernieuwen van het mooie leefklimaat van Stille Wille. Op basis van een heldere visie op Stille Wille en de toekomst, houd ik van een pragmatische aanpak. Niet klagen of mopperen, maar het nemen van verantwoordelijkheid is mijn motto. De beste stuurlui staan aan wal, en daarom ben ik lid geworden van het bestuur van Bestwil.

 

Ledenadministratie

Ans Konings (sinds 2014): Sinds eind 2013 woon ik met mijn man op dit mooie park en hoop er nog lang en vooral met veel plezier van te kunnen genieten.

 

  

Voorzitter

Peter Derksen

Penningmeester

Johan Verheijen

Secretaris

Christien Boosten

Bestuurslid

Marion Gerritsen

Ledenadministratie

Ans Konings