herfst
herfst

Over onze vereniging

Vereniging Bestwil is een belangenvereniging van erfpachters, (grond-)eigenaren en huurders op Landgoed Stille Wille. Wonen op Stille Wille staat synoniem voor wonen in de prachtige natuur, in alle rust met continu een concert van vogelgeluiden op de achtergrond.

Vereniging Bestwil zet zich in voor de belangen van de aangesloten leden. Hoofddoel daarbij is om het wonen en recreëren op dit prachtige landgoed zo aangenaam mogelijk te maken, zowel op sociaal / maatschappelijk vlak als op materieel verantwoorde wijze. Vereniging Bestwil is tevens vertegenwoordigd in de Bewonersraad Stille Wille.

Deze bewonersraad heeft een aantal belangrijke functies namens de bewoners. De bewonersraad fungeert o.a. als spreekbuis naar de grondeigenaar van het landgoed, naar de gemeente en andere instanties. Een andere wezenlijke taak is om, in samenspraak met de exploitatiemaatschappij Stille Wille Brabant BV, het landgoed zo optimaal mogelijk te beheren binnen een verantwoord kostenbeleid.

Een kleine greep uit de zaken waar Vereniging Bestwil zich o.a. voor inzet en mee bezig houdt:

  • De jaarlijkse exploitatiebegroting van Stille Wille
  • Overleg over onderhoud van wegen en groenvoorzieningen
  • Overleg met de eigenaren van Landgoed Stille Wille

Ook voor plezierige zaken zetten wij ons in zoals bv.  het (zomer)jaarfeest. Zaken die het aangename en sociale leven van de bewoners op het park ten goede komen willen wij activeren. De kracht van onze vereniging, en het gewicht wat wij bij onze activiteiten in de schaal kunnen leggen, groeit naarmate wij meer leden vertegenwoordigen.

Op het landgoed staan ongeveer 325 woningen, waarvan een groot deel permanent bewoond wordt en waarvan een deel wordt gebruikt als recreatiewoning. Vereniging Bestwil vertegenwoordigt op dit moment ongeveer 170 leden. Daarnaast is het sinds 2018 ook voor huurders mogelijk om lid te worden van onze vereniging. Wij nodigen hen dan ook van harte uit om lid te worden. Een statutenwijziging zal het ook mogelijk maken voor grondeigenenaren (geen erfpachter meer) lid te worden. 

Vereniging Bestwil zet zich in voor:

  • Comfortabel woongenot en goed beheer tegen verantwoorde kosten. (Vereniging Bestwil is vertegenwoordigd in de Bewonersraad)
  • Behoud van de prachtige natuur en rust op het park.
  • Bevorderen van onderlinge verbondenheid en betrokkenheid.
  • Goede relatie met de eigenaren van het park.
Recente berichten
Activiteiten

Lid worden?

Meld u eenvoudig aan op deze pagina.